söndag 6 november 2011

Köttfärslimpa inspirerad av Pioneer Woman


Det blev köttfärslimpa idag. En riktigt smarrig sådan faktiskt! Jag hittade ett recept på en av mina favoritsidor som fick fungera som inspiration: thepioneerwoman.com

Here goes:
500g blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk potatismjöl (eller ett ägg)
1 dl riven parmesan
1 dl hackad bladpersilja
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och massor av färskmalen svartpeppar
2 skivade tomater

Sätt ugnen på 200° och smörj en ugnsform.
Blanda färs, ströbröd, mjölk och potatismjöl. Tillsätt parmesan, persilja och vitlök. Salta och peppra. Forma färsen till en limpa och täck med skivad tomat. Grädda i 35-40 minuter, ös en gång under tiden.

Vi åt den med potatismos, brun sås, smörstekta champinjoner och rårörda lingon. Väldigt smarrigt! Det blir så pass mycket att det lätt räcker till två middagar eller en middag och två lunchlådor. (Missade att ta bild, men lånade en av Pioneer Woman)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar