fredag 4 november 2011

Blomkålssoppa


Cavolfiore, jag tycker detta namn av blomkål på italienska låter väldigt roligt. Nu på hösten är det lysande med mossa. Detta är en soppa som man svänger ihop snabbt när man vill lägga sin lediga till på andra saker men som ändå smakar helt ljuvligt.

Receptet är för två.

2,5 dl vatten
2 dl mjölk
1 kycklingbuljongs tärning
Blanda i en gryta och låt koka upp.

Bryt isär 1/2 blomkåls huvud i små buketter och ha i den kokande vätskan.
Låt koka ca 10 minuter på svag värme, tills blomkålen är mjuk. Mixa sedan soppan.  Jag gillar när det är lite bitar i soppan så jag mixade den inte helt slät.
Smaka av med riven parmesan, salt och cayennepeppar. Va inte för rädd att ha i cayennepeppar eftersom det ger en härlig sting till soppan.

Ha i sockerbönor, delade på mitten, i soppan när du serverar. Det är härligt med lite tuggmostånd i soppan.
Jag serverade med nybakat bröd.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar