torsdag 20 oktober 2011

Lax med fänkål och äpple

Ibland är det skönt med en snabblagad middag som ändå känns lite lyxig. En sådan är lax med fänkål och äpple. Du behöver ris, fänkål, äpple, gul lök, curry, tomatpuré, hönsbuljongstärning, ett par laxfilébitar och matlagningsgrädde. Here we go:


1. Börja med att koka ris då det tar längst tid.
2. Skiva en fänkål i tunna skivor. Spara det där gröna fnöset längst ut på fänkålen, det kan du hacka upp och garnera med sedan. Tärna upp ett litet äpple och hacka en gul lök. Ta fram en gryta med lock, gärna en traktörpanna. Fräs löken i margarin, tillsätt fänkålen, en tesked curry och en matsked tomatpuré. I med äpplet och 2 1/2 dl matlagningsgrädde samt en hönsbuljongstärning. Koka upp. 
3. Ta två laxfiléer och dela var och en i tre bitar. 
4. När det är cirka sex minuter kvar på riset så lägger du i laxbitarna i såsen. På med locket. När riset är klart är grytan det med. Garnera med fnöset.


Om du vill ha till en matlåda dagen efter så är det bara att lägga till en laxfilé, lite mer fänkål och äpple och en halv deciliter grädde till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar